Svobodné děti - celý film

17. 12. 2022 Peter Bartal

Jak vypadá život dětí, které dostanou větší svobodu ve svém životě a vzdělávání? Co se děje ve školách, kde hodiny nejsou povinné? A co když děti nechodí do školy a rodiče je doma do učení nenutí? Je možné rozšířit respektující výchovu i do oblasti vzdělávání? Může vůbec vzdělávání založené na dobrovolnosti fungovat? A jaké jsou s ním u nás zkušenosti?

Na tyto a mnoho další otázek odpovídá unikátní dokumentární film Svobodné děti, který vypráví příběhy českých rodin a škol na cestě za větší svobodou v životě i vzdělávání dětí.

----------------------

Film Svobodné děti Jana Minaříka (Fullart studio) Zdeňky Šíp Staňkové (Děti jsou taky lidi) představuje unikátní průřez tematikou svobodného vzdělávání, který v Česku dosud chyběl. Tento přístup si získává čím dál tím větší počet stoupenců jak u nás, tak i ve světě. 5500 diváků v rámci 210 promítání! Tolik lidí vidělo film Svobodné děti od června do listopadu 2022. Stalo se tak díky komunitní aktivitě i finanční podpoře jedinců a institucí nakloněných svobodnému vzdělávání. Děkujeme, bez vás by se to nestalo!

Film od prosince 2022 uvolňujeme pro soukromé nekomerční promítání online zdarma. Pokud se vám film bude líbit, podpoří nebo vás inspiruje na vaší cestě, budeme rádi, pokud jeho dalšímu šíření pomůžete sdílením na sociálních sítích a finančním darem na svobodnedeti.cz/#podporit.

Zdroj: https://svobodnedeti.cz/

P:S: Jedno promítání jsem měl možnost organizovat taky v pražské Unitarii. Koukněte na fotky:)

 

SVOBODNÉ DĚTI | Dokumentární film from FULLART studio on Vimeo.